مطالب آموزشی

رابطه حمل و نقل و الهام از طبیعت چگونه به بشر کمک می کند ؟

بدون دیدگاه
[vc_raw_html css=”%7B%22default%22%3A%7B%22font-size%22%3A%2213px%22%7D%7D” el_class=”kkstarratings”]JTVCa2tzdGFycmF0aW5ncyU1RA==[/vc_raw_html]
در این مقاله به نکات جمع آوری شده توسط مشاورین باربری رشت و باربری نوشهر و باربری چالوس در مورد حمل و نقل و الهام از طبیعت اشاره می کنیم…
رابطه حمل و نقل
[vc_raw_html el_class=”reading_time2″ css=”%7B%22default%22%3A%7B%22color%22%3A%22%23708fc4%22%2C%22font-size%22%3A%2214px%22%7D%7D”]JUQ4JUIyJUQ5JTg1JUQ4JUE3JUQ5JTg2JTIwJUQ5JTg1JUQ4JUI3JUQ4JUE3JUQ5JTg0JUQ4JUI5JUQ5JTg3JTIwJTNBJTIwJTVCcnRfcmVhZGluZ190aW1lJTVEJTIwJUQ4JUFGJUQ5JTgyJURCJThDJUQ5JTgyJUQ5JTg3[/vc_raw_html]

در این مقاله به نکات جمع آوری شده توسط مشاورین باربری رشت و باربری نوشهر و باربری چالوس در مورد حمل و نقل و الهام از طبیعت اشاره می کنیم

 

حمل و نقل و الهام از طبیعت

همواره خلقت منبع الهامی برای دانشمندان و طراحان بوده است . بسیاری از اختراعات كنونی موجود در جهان با الهام ازطبیعت بیكران خداوند منان ساخته شده است .

از آلبرت اینشتین نقل شده است كه : ” به طبیعت با دقت نگاه كنید آنگاه جواب پرسش های خود را خواهید یافت ” . در بخشهای مختلف حمل ونقل نیز دانشمندان با الهام از طبیعت دست به ساخت و طراحی وسایل و تجهیزاتی زده اند كه در ادامه به بخشی از آنها پرداخته شده است :

اولین بار لئوناردو داوینچی در اواخر قرن چهاردهم میلادی با الهام از پرندگان طرح ماشین پرنده را طراحی كرد و گام های اولین ، برای پروازكردن آغاز شد .

الگوبرداری انسان از سنجاقك برای ساخت بالگرد ( هلیكوپتر )

 

رابطه حمل و نقلرابطه حمل و نقل

 

الگوبرداری از بال جغد برای ساخت هواپیمای بیصدا :

بال جغد دارای ساختارهایی است كه به این پرنده اجازه میدهد كه بدون هیچ صدایی پرواز كند محققان از این موضوع الگوبرداری كرده و هواپیماهای بیصدا را تولید كرده اند .

 

رابطه حمل و نقلرابطه حمل و نقل

 

رابطه حمل و نقل و استفاده از الگوی كلونی مورچه ها جهت اداره ترافیك شهری و الهام از كرم خاكی در طراحی ماشین آلات حفاری تونل

 

رابطه حمل و نقلرابطه حمل و نقل

 

با الگوبرداری از منقار مرغ ماهیخوار برای طراحی قطار سریع السیر، آنها را با دماغه هایی بلند و منقار مانند طراحی كردند كه این امر اجازه خروج با صدای كمتری از تونل ها را میدهند.

 

رابطه حمل و نقل

 

تعریف اصطلاحات حوزه حمل و نقل توسط مشاورین مراکز اسباب کشی رشت و باربری آمل و مشاورین باربری رشت به تهران و باربری بابل

در این بخش سعی شده است اصطلاحاتی را كه در بخشهای مختلف حمل و نقل بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند به صورت اجمالی تعریف شوند . این اصطلاحات عبارتند از :
تعریف حمل و نقل و انواع آن از نظر مشاورین باربری تنکابن و باربری لاهیجان و باربری رامسر و باربری بندر انزلی :

حمل و نقل : جابه جایی مسافر و كالا از هر طریق و با هر وسیله ، اعم از زمینی ، هوایی ، دریایی و ریلی .

حمل و نقل داخلی : مجموعه فعالیتهای حمل ونقلی (كالا یا مسافر) است كه مبدأ و مقصد سفر ، داخل كشور باشد .

حمل و نقل بین المللی : مجموعه فعالیتهای حمل و نقلی است كه مبدأ سفر یا مقصد آن خارج از كشور باشد .

 

رابطه حمل و نقلرابطه حمل و نقل

 

گردشگری : مسافرت از محل زندگی به نقطه ای دیگر به منظور تفریح و سیاحت است .

 

رابطه حمل و نقل

 

ترانزیت : ترانزیت به معنی بخشی از جابه جایی مسافر و كالا است كه مستلزم عبور از كشور ثالث باشد . به تعریف ساده تر ورود كالا از یكی از مرزهای یك كشور و خروج از مرزی دیگر از همان كشور است.

سوآپ : عموماً به كالا هایی اطلاق میشود كه از یكی از مرزهای یك كشور وارد آن می شود و معادل همان كالا از سایر مرزهای كشور به خارج صادر میشود . به طور مثال از كشور الف واقع در شمال ایران نفت وارد شده و در شهرهای شمالی ایران مصرف میشود .

به همان میزان نفت ایران از بنادر جنوبی به كشور صادر شده و هزینه آن را كشور ب به كشور الف پرداخت میكند . با این راهكار ، جابه جایی كالا و هزینه های آن كاهش مییابد .

نقش های مختلف افراد در حمل و نقل توسط مشاورین وانت بار رشت و باربری نیسان در رشت

راننده : كسی كه هدایت وسیله نقلیه موتوری را برعهده دارد .

مسافر : تمامی افرادی كه با استفاده از هر نوع وسیله نقلیه از مبدأ به مقصد خود جابه جا میشوند . برای این سفرها ، معمولاً قراردادی (بلیت) منعقد میشود .

صاحبان بار : تمامی استفاده كنندگان از خدمات حمل و نقل كه با هر نوع وسیله نقلیه بار خود را جابه جا مینمایند .

پیاده : شخصی كه بدون استفاده از هیچ نوع وسیله نقلیه موتوری یا غیر موتوری سفر مینماید .

متصدیان حمل ونقل : به منظور انجام سایر وظایف مرتبط با خدمات حمل ونقل بار و مسافر ، مشاغل مختلفی در حوزه حمل و نقل شكل گرفته است . به طور مثال متصدی صدور بلیت ، متصدی انبار و … .

تعاریف مرتبط با وسیلة نقلیه

وسیله نقلیه : وسایل موتوری ( ماشین ، موتورسیكلت و … ) و غیر موتوری ( گاری ، دوچرخه و … ) كه برای جابه جایی انسان و كالا به كار میرود .

ظرفیت وسیله نقلیه : وزن بار یا تعداد مسافری كه از طرف كارخانه سازنده با تأیید مراجع معتبر برای وسیله نقلیه تعیین شده است .

وزن خالص بار : به وزن بار بدون در نظر گرفتن وزن وسیله نقلیه ، وزن خالص میگویند .

وزن ناخالص : به مجموع وزن بار و وزن وسیله نقلیه ، وزن ناخالص میگویند . رابطه حمل و نقل

وسیله نقلیه غیرموتوری : هر نوع وسیله نقلیه ای كه نیروی محركه آن از موتور نباشد .

وسیله نقلیه موتوری : هرنوع وسیله نقلیه قابل حركت در راهها كه نیروی محركه آن از موتور میباشد .

موتور سیكلت : وسیله نقلیه ای برای حمل انسان كه دارای دو یا سه چرخ با اتاقك پهلو یا بدون آن و مجهز به یك موتور محركه باشد .

ناوگان حمل و نقل عمومی جادهای : به كلیه وسایل نقلیه موتوری كه دارای پلاك عمومی ( نارنجی ) بوده و فعالیت آنها حمل و نقل عمومی مسافر یا بار از طریق جاده ( جابه جایی بین شهری ) است .

ناوگان حمل و نقل عمومی جادهای مسافر : به ناوگان حمل و نقلی ، عمومی گفته میشود كه فعالیت آنها صرفاً حمل و نقل عمومی مسافر از طریق جاده است و شامل انواع اتوبوس ، مینیبوس و سواری كرایه میباشد .

ناوگان حمل و نقل عمومی جادهای بار : به ناوگان حمل و نقلی عمومی گفته میشود كه فعالیت آنها صرفا ً حمل و نقل بار از طریق جاده است و شامل وانت ، نیسان ، كامیونت ، كامیون و … است .

ملكی راننده : این عبارت به این معناست كه مالكیت وسیله نقلیه صددرصد بر طبق سند رسمی مربوط به راننده وسیله باشد .

ملكی شخص دیگر : عبارت است از حالتی كه مالكیت وسیله نقلیه بر طبق سند رسمی صد در صد متعلق به شخصیت حقیقی ( یك فرد ) و حقوقی ( مانند یك شركت ) دیگر غیر از راننده باشد .

شراكتی : عبارت است از حالتی كه مالكیت وسیله نقلیه بر طبق سند رسمی متعلق به چند شریك حقیقی یا حقوقی باشد .

توضیحات مشاورین باربری اهواز و باربری بندرعباس و باربری شیراز در مورد انواع وسیله نقلیه

 

انواع وسیلة نقلیه

به طور كلی باید بدانید كه وسایل نقلیه عموماً به دو نوع مسافری و باری تقسیم بندی میشوند . در ادامه وسایل نقلیه مسافری و باری جادهای معرفی میشوند .

الف ) مسافری :
این نوع وسایل برای حمل انسان بوده و شامل سواری با ظرفیت حداكثر 6 نفر ، ون با ظرفیت 15 نفر ، مینی بوس با ظرفیت 16 تا 26 نفر و اتوبوس با ظرفیت بیش از 27 نفر میشود .

 

رابطه حمل و نقلرابطه حمل و نقلرابطه حمل و نقلرابطه حمل و نقل

 

قطارهای شهری مانند مترو ، مونوریل و تراموا نیز ناوگان مسافری محسوب میشوند .

 

رابطه حمل و نقلرابطه حمل و نقل

 

وسایل نقلیه مسافری ممكن است برقی باشند . مانند اتوبوسهای برقی . وسایل نقلیه برقی بیشتر در شهرها و برای كاهش آلودگی استفاده میشوند .

 

رابطه حمل و نقل

 

ب) باری :

این وسایل نقلیه برای حمل بارها استفاده میشود . انواع آن شامل وانتها با ظرفیت عموماً كمتر از 5/3 تن ، كامیونت با ظرفیت حمل از 5/3 تن تا 6 تن و كامیونها با ظرفیت حمل 6 تن بار و بیشتر است . كامیونها انواع مختلفی مانند كفی ، لبه دار ، مسقف ، یخچالدار ، میكسر ، بونكر و كمپرسی دارند .

 

 

اما كامیونها از نظر ظرفیت حمل بار به طور كلی توسط مشاورین باربری اصفهان و باربری ساری و باربری کرمان به چهار دسته زیر تقسیم میشوند .

كامیون سبك : انواع خودرو حمل بار كه توانایی حمل محمولات با وزن ناخالص تا 6 10 تن را داشته باشد .

كامیون نیمه سنگین : انواع خودرو حمل بار كه توانایی حمل محمولات با وزن ناخالص 10 تا 26 تن را داشته باشد .

كامیون سنگین : انواع خودرو و ادوات مربوطه است كه توانایی حمل محمولات وزین با وزن ناخالص 26 تا
40 تن را داشته باشد .

كامیون فوق سنگین : انواع خودرو و ادوات مربوطه است كه توانایی حمل محمولات وزین با وزن ناخالص بالای 40 تن و حجیم را داشته باشد .

دقت نمایید در صورتی كه طول وسیله نقلیه ای بیش از 5/12 متر باشد به آن وسیله نقلیه طویل نیز گفته میشود .

به جز وسایل نقلیه مسافری و باری انواع دیگری از وسایل نقلیه نیز وجود دارد . به طور نمونه :

وسیله نقلیه امدادی : وسیله ویژه خدمات انتظامی ، ترافیكی ، پزشكی ، آتشنشانی و امداد اضطراری آب ، برق و گاز كه به وسیله راهنمایی و رانندگی تعیین و با علائم ویژه مشخص میشود .

وسیله نقلیه عمرانی : وسیله نقلیه موتوری است كه ویژه انجام كارهای فنی ، عمرانی و مانند آن و شامل بلدوزر ، گریدر ، غلتك ، اسكریپر ( زمین تراش ) و غیره است .

 

تعاریف مرتبط با حمل بار توسط مشاورین باربری یزد و باربری بابلسر و باربری نور

 

كالا : به تمامی محموله هایی اطلاق میشود كه توسط واگن ، كانتینر یا سایر وسایل حمل و نقل مجاز بر طبق قوانین جاباجا میشوند.

تن : واحد سنجش وزن كالا است .

مهار مناسب بار : با ثابت نمودن بار و جلوگیری از حركت آن به منظور جلوگیری از حركت و برخورد با انسانها و وسایل نقلیه و همچنین جلوگیری از واژگونی وسایل نقلیه .

متأسفانه در موارد متعددی دیده شده كه در هنگام ترمزهای شدید یا مانورهای اجباری راننده ، به دلیل مهار نامناسب ، بار از روی بارگیر جدا میشود . در چنین مواردی بیشترین خطر متوجه خود راننده خواهد بود زیرا بسیار مشاهده گردیده كه بار وارد اتاق راننده شده است .

كانتینر ( یدك ) : عبارت از وسیله نقلیهای است كه با یك وسیله نقلیه موتوری كشیده میشود .

 

 

پالت : صفحه مشبك پایه داری است كه از الوارهای چوبی بلند ساخته شده و علاوه بر اینكه میتواند به راحتی وزن بار و تكانه ای سخت را در زمان بارگیری و حمل تحمل كند از چهار جهت نیز توسط شاخك های لیفتراك قابل جابه جاكردن میباشد .

این سیستم بسته بندی بار اغلب برای بسته بندیهای ساده استفاده شده و موجب سهولت و تسریع عملیات تخلیه و بارگیری میگردد .

پك : بسته واحدی است ( مانند كارتن و كیسه های كاغذی حاوی سیمان ) كه از چندین لایه بار مشابه یا متفاوت تشكیل گردیده و جهت حمل بر روی پالت قرار میگیرد .

تعاریف مرتبط با زیرساخت های رابطه حمل و نقل

راه : مسیرهایی كه برای عبور و مرور عموم وسایل نقلیه موتوری و غیر موتوری مورد استفاده قرار میگیرد .

 

 

خط راه آهن : ریلهای آهنی موازی ثابتی كه قطارها ( لكوموتیو و واگنها ) بر روی آن حركت مینمایند .

 

 

راه روستایی : راهه ای معمولاً غیر آسفالتی ( با روكش شنی ) كه ارتباط بین روستاها را فراهم می آورد .

 

 

تقاطع : محدوده ای است كه در آن دو یا چند مسیر به صورت همسطح یا غیرهمسطح با یكدیگر تلاقی میكنند .

 

 

خط ویژه : مسیری است كه به وسیله خطكشی با رنگ متفاوت از خطوط دیگر و یا علائم یا موانعی از بقیه مسیرها مشخص گردیده و به عبور و مرور یك یا چند نوع وسیله نقلیه خاص اختصاص دارد .

 

 

پیاده رو : قسمتی از خیابان كه در امتداد آن واقع شده و برای عبور و مرور افراد پیاده اختصاص یافته است .

 

 

گذرگاه پیاده : مسیرهایی كه در تقاطع راه ها یا هر محل دیگری از سواره رو به وسیله خط كشی یا میخكوبی یا سایر علائم جهت عبور افراد پیاده اختصاص داده شده است .

 

 

 

كوچه : راهی در مناطق مسكونی كه عرض آن حداكثر 6 متر باشد .

 

 

 

 

معابر محلی : راههایی هستند كه در طراحی و بهره برداری از آنها نیازهای وسایل نقلیه و عابران پیاده ، با اهمیت یكسان در نظر گرفته میشود و ارتباط بین كوچه ها و خیابانهای شریانی فرعی را برقرار میكنند .

 

 

 

خیابان : راه عبور و مرور در محل سكونت و فعالیت مردم در شهرها كه عرض آن بیش از 6 متر باشد .

 

 

خیابان اصلی : راهی است كه در برخورد مقایسه با راه دیگری ، عرض سواره روی آن بیشتر است و یا با نصب علائم راهنمایی و رانندگی ، اصلی تلقی شده و در غیر این صورت در سمت راست راه دیگر قرار دارد .

خیابان فرعی : راهی است كه در برخی برخورد با راه دیگری ، عرض سواره روی آن كمتر است و یا با نصب علائم راهنمایی و رانندگی ، فرعی تلقی شده و در غیر این صورت در سمت چپ راه دیگر قرار گرفته باشد .

جاده : راه خارج شهر برای عبور و مرور وسایل نقلیه . رابطه حمل و نقل

جاده اصلی : جادهای كه در برخورد با جاده دیگر پهنتر است یا با نصب علائم راهنمایی اصلی تلقی شود .

 

 

جاده فرعی : جادهای كه از جاده اصلی منشعب شده و از آن تنگتر است یا با نصب علائم راهنمایی فرعی به شمار میرود .

 

 

راههای شریانی درجه یك : معابری هستند كه در طراحی و بهره برداری از آنها به جابه جایی نسبت به دسترسی ها برتری داده میشود . در این معابر دسترسی وسایل نقلیه و همچنین عابرین برای عبور از عرض مسیر كنترل و تنظیم میشود .

 

راههای شریانی درجه دو : معابری هستند كه در طراحی و بهره برداری از آنها به جابه جایی و دسترسی وسایل نقلیه موتوری به طور همزمان توجه میشود . حركت عابرین از عرض مسیر به صورت كنترل شده است .

راههای شریانی درجه دو شبكه اصلی راههای شهری را تشكیل میدهند .

 

بزرگراه : راهی است كه حداقل دارای دو خط عبور در هر طرف بوده و ترافیك دو طرف آن به وسیله موانع فیزیكی از هم جدا شده باشد و به طور معمول دارای تقاطع های غیرهمسطح است . بزرگراه میتواند تعداد معدودی تقاطع همسطح كنترل شده داشته باشد .

 

آزادراه : آزادراه به راهی گفته میشود كه حداقل دارای دو خط اتومبیل رو و یك شانه حداقل به عرض سه متر برای هر طرف رفت و برگشت بوده و دو طرف آن به نحوی محصور بوده و در تمام طول آزادراه از هم كاملاً مجزا باشد

و ارتباط آنها با هم تنها به وسیله راههای فرعی كه از زیر یا بالای آزادراه عبور كند تأمین شود و هیچ راه دیگری آن را قطع نكند .

 

 

 

راهگذر ( كریدور ) : به محل تردد بین المللی با هر یك از شیوه های حمل و نقلی جادهای ، دریایی ، ریلی ، هوایی یا تركیبی كالا و مسافر گفته میشود كه براساس موافقت نامهه ای بین المللی امضا شده بین كشورها تعیین شده باشد .

 

 

شانه راه : بخشی از بدنه راه است كه در دو طرف خطهای عبور رفت و برگشت قرار داشته و برای توقف اضطراری وسایل نقلیه به كار میرود .

شانه راه به دلیل افزایش فاصله دید در پیچ ها ، نصب علائم راهنمائی و رانندگی ، به وجود آوردن دید مناسب برای رانندگان و به وجودآوردن جایی برای انباشتن برف حاصل از برفروبی در راه به كارگرفته میشود .

 

 

علائم راهها : هر نوع علامت عمودی و افقی مانند تابلو ، خط كشی ، چراغ راهنمایی و رانندگی ، نوشته و ترسیم و هم چنین تجهیزات هدایت كننده كه به وسیله مقامات صلاحیتدار یا رانندگان برای كنترل و تنظیم عبور و مرور بهكار میرود .

در نمودار زیر انواع تابلوهای مورد استفاده در راهنمایی و رانندگی مشخص گردیده است .

 

 

پایانه مسافربری : فضایی برای سوار و پیاده كردن مسافران اتوبوسه ای شهری و بین شهری است كه اتوبوس مسیر برنامه ریزی شده خود را از آنجا شروع كرده یا در آن خاتمه میدهد .

پایانه مسافربری غالبا به شكل یك ساختمان بزرگ همراه با امكانات رفاهی طراحی میشود . شركتهای مسافربری دارای دفاتر فروًش بلیت در پایانه ها هستند و مسافران از طریق سكوهای مشخص سوار یا پیاده میشوند .

 

 

پایانه باری : پایانه بار محلی است كه به منظور ساماندهی امور حمل ونقل كالا و ارائه خدمات مورد نیاز رانندگان وسیله نقلیه عمومی باری ، مؤسسات و شركتهای حمل و نقل كالا و صاحبان بار احداث شده است .

 

 

پایانه مرزی : مكانهای ورودی و خروجی مجاز زمینی كشور است كه سازمانهای مربوطه جهت اعمال قوانین و مقررات و نیز انجام تشریفات قانونی ورود و یا خروج كالا ، مسافر و وسیله نقلیه در آن استقرار دارند .

 

 

مجتمع خدماتی ـ رفاهی : مكانی است كه در محورهای اصلی و ترانزیتی كشور جهت ارائه خدمات مورد نیاز رانندگان ، مسافران و وسایل نقلیه به صورت متمركز احداث میشود .

از جمله این خدمات می توان به تعمیرگاه ، درمانگاه ، رستوران ، مسجد ، استراحتگاه ، جایگاههای عرضه سوخت ، پاركینگ و … اشاره نمود .

 

 

گمرك : گمرك عبارتست از سازمان دولتی كه مسئول اخذ حقوق و عوارض ورودی ( واردات ) و خروجی ( صادرات ) و همچنین مسئول اجرای سایر قوانین و مقررات مربوط به واردات ، ترانزیت و صادرات كالاها است .

 

خروج كالا را از اماكن گمركی پس از انجام تشریفات گمركی مربوطه ، ترخیص كالا میگویند .

[vc_empty_space]
در بحث‌‌ پیرامون این مطلب شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این زمینه را پر کنید
این زمینه را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.